Dálková rallye aktuálně

                                       Zatímco letošní závod Budapešť - Bamako 2011 v neděli končí, nový tentokrát český pokus o dálkový závod Intercontinental rallye právě začíná.

Po loňském zklamání na Bamaku, kdy došlo k jeho zásadnímu zkrácení se závodu opět ujal původní osvědčený pořadatel. Tím o došlo k prodloužení závodu na původních téměř 9 500 Km. Navíc je trať vedena přes senegalský Dakar, což závodu jistě přidá na atraktivitě. Závod je stále organizován v dobrodružném pojetí a tak startovní pole čítá vozy  a posádky od téměř profesionálních až po úplné dobrodruhy. Letos se jich postavilo na start téměř 200.

Stroje na startu jsou rozmanité od offroadových spaciálů až po náklaďák Ifa, autobus Ikarus, Fiat 126p či Fiat 600/Zástava 750/. Někdo závodí, jiný je na výletě a pro některé je to recese či dobrodružství.

Tento závod si již vybudoval jméno a tadici, je znám po celé evropě a jistě patří k největším z těch amatérských nízkonákladových. Myslím, že účast na něm je zajímavý zážitek i pěkný závod s mnoha soupeři.

Intercontinental rallye je oproti tomu závod zcela nový ve svém prvním ročníku. Jak se pořadatelům podaří jejich první pokus o uspořádání dálkové rallye si musíme teprve počkat. Je to závod pořádaný zcela v české režii a tak je to premiéra nejen pro závodníky, ale i pro celý pořadatelský tým. Všichní se těšíme na první informace a zážitky. Závod je také ve dvou základních kategoriích závodní a turistická. Jediné co bych pořadatelům vytknul je absence české verze stránek, což je trošku zvláštní.

Sraz všech účastníků je 30.1.2011 v přístavním městě Almeria ve španělsku. Tam je čeká zahájení celé akce. Samotný závod začína pak v pondělí po trajektu do Afriky.

V závodní kategorii je dle stránek pořadatele sedm aut a sedm motorek, další posádky se pak účastní v kategorii výletní.

Jelikož máme v závodě naši posádku Offroadmaraton.cz Ondru s Luckou, tedy doufám, jelikož jsou teprve na cestě do místa setkání, bude vás o průběhu závodu informovat.