Rallye Praha Revival 2012 - Jen tak tak!

Tak a máme po závodě. Teda jak tvrdí Eda, nejedná se o žádnej závod a hlavně SS nejsou rychlostní zkoušky :-) !!!

No to potom nechápu ty lidi co jsou si tam schopný při tom nezávodění přetrhnot auta. Vážně super nezávodní víkend.

No tak od začátku, mě malinko mrzí jen jedna věc a to lidi, kteří se předem přihlásí a pak nejedou. Chápu, že někdo může mít vážný důvody, ale aby to bylo víc než třicet posádek je trošku divný.

Místo startu se letos několikrát měnilo a na svědomí to měl kdo jiný než většinou politicky angažovaný úřednik. Původně Staromák, pak Pražskej hrad, Rudolfínuma nakonec i když předem taky nejistej Václavák. No a ono to bylo možná dobře, s tak velkým zájmem veřejnosti by se start na jiném místě asi nesetkal.

Auta účastníků, zcela zaplnila spodní část Václaváku a téměř neprůchodnou ji pak během chvíle učinily právě davy přihlížejících. Start byl teda opravdu velkolepej.

Těžško popisoval celý prúběh tohoto ,,setkání´´, tak jen stručně. V pátek po startu byla první a to hned téměř noční etapa s rychlostkou v Sosnový, cíl byl v nočních hodinách u Mácháče. Tato etapa byla opět spestřena bojovkou, kterou pořádali chalupáři v součinosti s policií.

Druhý den po raním startu následovala opět Sosnová, pak 2x Hradčany  a před závěrem trať na Hradeckém letišti. Přespali jsme v Pardubicích a první rz nás tak čekala na známé Zlaté přilbě, následovali dvě opravdu pěkné rz, jedna v pardubických kasárnách a druhá v prostoru muzea zemědělské techniky Čáslav.Celkově to bylo bez mála 600km a deset SS. Cíl a vyhlášení byl klasicky v Radotíně.

To jen tak tak patří pro účast naší posádky Šrajer - Šrajer na voze Ford Escort Mk II 1,3l. Nás od začátku trápilo, stejně jako ostatní účastníky, velké vedro. To se nám málem vymstilo hned ve druhé RZ, kdy se podařilo vlivem kombinace prudkého zatáčení s bržděním ve velké rychlosti, odlít oleja ztratit tak tlak mazání motoru. Vypadalo to na konec závodu hned v sobotu ráno. Nechali jsme motor vychladnout a mazání se trochu vzpamatovalo. S trochou ohleduplnosti jsme tak závod dokončilia to poměrně úspěšně. V celkovém pořadí bez rozdílu úprav a kubatur na 9. místě a v naší kategorii a místě 2. Motor nám vypověděl až po cestě domů a to ve 170 na dálnici. Tímto chci vyslovit velké poděkování Liborovi ze Slanýhoa jeho Škůdce - dotáhli nás ochotně domu.

Celkově jsme si závod moc užili a už se nemůžem dočkat setkání s kamarády na podzimní Berounce. Edo a kol. jen tak dála stále lépe. Už to pomalu začínáte mít vypilovaný :-) Díky Manyjak

Pár foteček  https://manyjak.rajce.idnes.cz/Rallye_Praha_Revival_2012/