Truck trial Sedlčany

Evropské trucky zamíří na trial do Sedlčan

Sedlčany (okr. Příbram) 5. srpna 2016 - Mistrovství Evropy v truck trialu se po roční přestávce opět vrací do České republiky. Letošní pátý díl seriálu se vůbec poprvé odehraje v areálu Sedlčanská kotlina o víkendu 20. a 21. srpna. Na nový terén se těší přes třicet zahraničních i domácích posádek, které se svými nákladní vozy předvedou kousky na hranici fyzikálních zákonů. Diváci budou moci sledovat nejen jejich napínavé souboje, ale také prozkoumat dakarskou techniku stáje KM Racing.

 

Obrovský zážitek čeká děti i dospělé. Uvidí těžké trucky v terénu šplhající do svahu, balancující na dvou kolech i končící v kotrmelcích. Adrenalinový víkend odstartuje v sobotu 20. srpna. Areál se otevře pro diváky v 8.30 hodin. V 9.00 proběhne porada jezdců a v 9.30 se na krkolomnou trať vydají první posádky, aby dokázaly, že své velké vozy umí udržet v pozicích,  při kterých tuhne krev v žilách. Jízda v jednotlivých sekcích potrvá do 18.00. Ve 20.00 vypukne rocková zábava pro všechny přítomné. Nedělní jízdy začnou v 9.00 a skončí v 18.00. Ve 20.15 víkend završí vyhlášení výsledků.

 

Během závodění budou na místě vystaveny dakarské vozy ze stáje KM racing a fungovat kvalitní nonstop občerstvení.

 

Mistrovství Evropy v truck trialu má za sebou k dnešnímu dni tři díly. Letošním favoritem je německý tým HS-Schoch z kategorie IV (nákladní vozy se čtyřmi a více osami). Ale nejnapínavější souboje probíhají v kategorii III (tříosé), kde o prvenství tvrdě bojují německé týmy Truck Sport Borzym a BFS Trucksport Team  a rakouský Team Young & Funky. Kategorie II (dvouosé) je ve znamení francouzsko–českého boje mezi Gangs of Sud Est a Racing Team Avia Future. A kategorii P (prototypy) dominuje rakouský KVK-Racing.

 

Foto v tiskové kvalitě najdete zde: www.uschovna.cz/zasilka/KFD7E4PLK8ZXGIBP-BH3

 

O seriálu Europa Truck Trial

Europa Truck Trial se jede již 27. rokem. Velká vozidla v terénu zdolávají přírodní nebo uměle vytvořené překážky na samé hranici fyzikálních zákonů. Soutěžící absolvují několik ohrazených sekcí s průjezdovými brankami, ve kterých komisaři udělují trestné body. Vítězí posádka s nejmenším počtem těchto bodů. Vozidla jsou rozdělena do kategorií podle počtu náprav, rozvoru a rozchodu vozidla. Všechny musí s prázdnou nádrží vážit minimálně 2,5 tuny. Průběžné informace k sedlčanskému klání budou zveřejňovány na www.europatrucktrial.cz.
 

Kontakty pro média včetně akreditací:

Ondřej Nachtigall, email: nachtigall@24hoursagency.cz, GSM: 602 362 007