10. závod amaterrallye - Milovice

Tak to máme za sebou, sice ne u sila, ale v Milovicich. V sobotu tam proběhl poslední závod aktuálního ročníku Amaterrrallye.cz  Počasí i jiné síly všem přály a tak vše proběhlo v pohodě, o což se nakonec parta pořadatelů snaží pokaždé. Počasí jak v létě a na jihu, zkrátka vedro jak blázen, všichni se smažili a jen taktak vše uchladili.

Z naši party se tentokrát účastnil Kuba, Onej a já. Teploměr měl bohužel svatbu. Kubovy bohužel opět nevydržela technika a na příští sezonu, uvažuje o změně, ale jeho Fávo Žabička nám bude chybět. Máme ho rádi a i Blondýna říkala, že je ho škoda i když se moc nesvezla.

Onej s rodinkou dělali co mohli, ale jejich Fávo nějak ztratilo dech a nebo všicni ostatní ho nabrali. Chyba taky mohla být v odjezdu jejich mecanika, ale to je už věc spekulací. Přesto z toho byla brambora a to jak v závodě tak i v sezoně a to je jistě pěkné umístění.

Nám se tentokrát opět dařilo dle našich možností a BMW jelo bez poruch a problémů, po celou dobu závodu to vypadalo na pěkné třetí místo,o které jsme nakonec přišli. Jeden závodník byl totiž celý den registrován ve třetí třídě a až na vyhlášení, najednou vyhrál čtvrtou, nevím že si toho nevšiml celý den, když sledoval výsledky, ale až po poslední RZ. No nic nám to  zas tolik nevadilo, ale jak byli překvapený Zouzalovci s Peugeotem, kteří se už radovali z vítězství.

Přes naší bramborovou se nám podařilo uhájit třetí místo ve třídě celkově, a to považuju za slušnej výsledek, vzhledem k váze a výkonu, o zadním náhonu nemluvě. Auto se zadkem zkrátka plní můj cíl, pobavit sebe i diváky a pěkně si odpočinout.

Takže už se moc těšíme na další sezonu nashle a hodně štěstí a kilometry bez nehod o dovolených i jindy.

Manyjak