6. amaterrallye Milovice

Konečně sobota, po neobvykle dlouhé přestávce jsme se konečně dočkali, dalšího závodu. Vstávali jsme zase brzy v očekávání možné kalamity, která by mohla prodloužit naší cestu, naštěstí moc nesněžilo. Cesta tak uběhla rychle a v pohodě.

Po příjezdu na kraj bývalého vojenského prostoru, jsme už čtyrkolku zařadi museli. Asi v šedesátikilometrové rychlosti za náma vlál vlek, jak ve větru. Na mítě bylo sněhu požehnaně, jistě okolo 30cm a pěkné závěje. Pořadatelé však několik dní rozhodně nezaháleli a tak prohrabané depo a pěkně připravená trať, jistě všechny mile převapili.

Po seznamovacích jízdách jsme si mysleli, že se snad ani nerozjedem, avšak čím víc se jezdilo tím to bylo lepší. Nejen tím, jak jsme si zvykali, ale i jak trať postupně měkkla. Byli to zkrátka perfektní zimní závody na úžasném povrchu, který se jen tak nevydaří. Vzhledem k dosahovaným rychlostem, nijak netrpěla technika a tak si závodníci i diváci závod jistě užili.

I nám se poměrně dařilo a tak Teploměr po počáteční skepsi zajel nejrychlejší kolo mezi zadokolkama a mě se vyrovnáným výkonem, podařilo dosáhnout 3. místo v kategorii. Onej s Fávem si to taky užil a bez problém s mnoha parádičkama dojel až do konce, umístil se v první desítce.Kuba se bohužel účastnil, pouze jako divák, jelikož na svého Picupa sice namontoval zimní kapotu, ale na fridex trošku zapomněl.

Na závěr nezbývá než ještě jednou vyzvednot práci pořadatelů a pochválit i pěkné ač trochu větrné počasí.

Takže už se těšíme na další závod, koncem února. Manyjak