8. závod amaterrallye

O uplynulém víkendu se konal další podnik amaterské rallye, pro změnu v Bělé pod Bezdězem. Bohužel se neúčastnil Honza s Martinem s BMW, tentokrát nemohli dorazit z důvodu pořádání Offroad maratonu v Mohelnici. Kubu bohužel večer před závodem, při zkušební jízdě, zradila technika a tak zbyla reprezantace jen na mě.

Ráno po příjezdu na místo nás přivítalo zamračené a deštivé počasí, což na novém asfaltu a při rychlé povaze trati představovalo určité nebezpečí.

Na startu se sešlo 88 soutěžících a vše se začalo zajímavým startem, poněvač RZ se skládala ze dvou okruhů a vozy se křížily přímo u startu. Jak jsem již napsal po ránu poprchávalo a tudíž to i dost klouzalo, počasí se naštěstí vyjasnilo a do 3.RZ už jsme vyjížděli na téměř suchý asfalt, odpoledne pak vysvitlo i sluníčko.

Závod byl díky rychlé trati velmi vyrovnaný po celou dobu, rozdíl v časech byl kolikrát jen pár setin, tudíž to bylo napínavé až do poslední chvíle.

Celý okruh byl s asfaltovým povrchem, což mě osobně moc nevyhovuje, nicméně jsem opět vybojoval krásné první místo ve třídě. Nakonec jsme se s tím vypořádali všichni bez vážnějších problémů a pořadatelé to zvládli perfektně, jako vždy.

Tak příště píše zas Honza, čus všici Onej.