Offroad maratony

Tak mame za sebou další, již letošní druhý závod Offroad maratonů. Ten se konal na známé trati v Sedlčanské kotlině, pod záštitou Martina Macíka.Podrobnosti a výsledky na Offroadmaraton.cz

Počasí jsme objednali pěkný a i diváků a závodníků přijelo spousty, snad jen v kategorii aut nám ještě přibydou. Co až tak není ke spojekonosti je čím dál větší agresivita závodníků i jejich týmů či fandů. Závodníci, obzvlášť na motorkách a čtyřkolkách se chovají zcela bezohledně nejen ke značení tratě, maj svojí stopu a nic je nezajímá, ale dokonce i k pořadatelům. Tentokrát byl dokonce přejet/naštěstí bez následků/ jeden traťový komisař a mě bylo dokonce sprostě nadáváno, co že si to dovoluju jezdi tady a dokonce troubit na neukázněné diváky!!!! Podotýkám, že jsem jel pomáhat na trať, nevěda o jak vážnou věc se jedná.

Neni to běžná situace, ale dokáže mi to pěkně zkazit náladu a obrázek o dění okolo závodů. Podobně je to i u rádoby odborných kritik na offroadových fórech, mít kecy a kritizovat zvládne každej, ale opravdu s něčím pomoc to už málo kdo!

Omlouvám se za ostřejší tón, ale už jsem si musel trošku ulevit. Jinak ať offroad a všechny amatérský závody žijou a přinášej co nejméně negativ a co nejvíc radosti. H.