Subaru jede!

Jen několi málo dnů dělí nadšence a dobrodruhy ze Subaru týmu cz, od startu na jednom z nejtěžších amatérských závodů vůbec. Jedná se o dálkovou rally Budapešť - Bamako 2010.

Je to již pátý ročník stále populárnějšího dálkového závodu, jehož trasa byla v minulých ročnících dlouhá až 9 500Km. Závod je určen hlavně pro terénní auta, ale účastní se téměř vše co má kola, od motorek po náklaďák či autobus. Počet účastníků a tím i popularita závodu stále stoupá, účast se vyšplhala od pár desítek nadšenců až po několik set, z toho v ostré závodní kategorii asi osmdesát.

Sám jsem se závodu účastnil v roce 2007 s vozem Aro 324Td. Udělali jsme tak první zkušenosti s Afrikou a zajeli i poměrně slušný výsledek - čtvrté místo v celkovém pořadí.O náročnosti svědčí, že do cíle závodu dojela pouze třetina startujících.

Doufám,že se jednou do Afriky závodně jednou vrátím. Do té doby se snažíme pomoci, alespoň dalším českým účastníkům, a to nejen radou, ale i zapůjčením nezbytného, satelitního telefonu. Budem klukum držet palce a snažit se o jejich účasti informovat.

Myslím, že i pro fandy a účastníky amaterrally je to zajímavá příležitost, jak okusit Afriku a připomenot si zlaté časy pořádných závodů a slavnou a dobrodružnou Safari rally. Osobákem v plném tempu by to musel být opravdu super zážitek a dobrodružství.

Kdo má zájem shlédnout techniku Subaru teamu, či jen popřát klukům šťastnou cestu, má možnost 14.1.2010 před zastoupením Subaru na Praze 5 v Pekařské ulici ve 13h.

Tak šťasnou cestu, pěknej závod a hlavně nebejt měkký. Manyjak